ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Εθελοντές στην Αθήνα

Το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Αθήνα διαρκεί όλον τον χρόνο. Οι εθελοντές παραλαμβάνουν υλικά και τραυματισμένα ζώα από τα ΚΤΕΛ το σιδηρόδρομο ή από κάποιο σημείο που θα έχουν συνεννοηθεί, και τα μεταφέρουν στον Πειραιά ή τα διατηρούν αν χρειαστεί μέχρι την αποστολή τους στην Αίγινα. Για το σκοπό αυτό εκπαιδεύονται στον χώρο του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα, στο χειρισμό και σε βασικές πρώτες βοήθειες ώστε τα ζώα να είναι σε καλή κατάσταση και όταν φτάσουν στην Αίγινα να τους χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή. Ακόμα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημέρωσης, εκθέσεις, bazaar, ή να προβάλλουν σε σχολεία ή αλλού, το έργο του ΕΚΠΑΖ.
Συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εθελοντές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται ο σύλλογος Δράση για την Άγρια Ζωή που σχετίζεται άρρηκτα και συνεργάζεται στενά με το ΕΚΠΑΖ. Η Δράση βρίσκεται στο 9ο χλμ της εθν. οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας κι αυτός που θέλει να βοηθήσει εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη μπορεί να επικοινωνήσει με τη Δράση
α) στο τηλέφωνο 6979914852
β) μέσω της ιστοσελίδας http://drasi-agriazoi.gr και
γ) μέσω facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/drasiagriazoi/

Συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εθελοντές στην Αίγινα

Η εθελοντική εργασία στο Κέντρο είναι μια μοναδική εμπειρία. Αν θέλει κάποιος να εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο καλό είναι να επικοινωνήσει μαζί μας πριν έρθει, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμά του ώστε να προσφέρει τα μέγιστα που θέλει και μπορεί αλλά και να φροντίσουμε  τη διαμονή του στο Κέντρο και διατροφή του.

Το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Αίγινα διαρκεί όλον τον χρόνο. Δεν χρειάζεται κάποια εξειδίκευση ούτε και γνώσεις πάνω στα ζώα. Η εκπαίδευση γίνεται πάνω στην δουλειά. Φυσικά αν υπάρχει γνώση είτε προηγούμενη εμπειρία  ακόμη καλύτερα.

Οι εθελοντές συμμετέχουν ενεργά σε όλο το φάσμα των καθημερινών εργασιών του ΕΚΠΑΖ. Τέτοιες είναι η καθαριότητα των ζώων, τάισμα, βοήθεια σε θεραπείες, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις χώρων, κατασκευών και κλωβών, κατασκευές, κηπουρική και άλλες εργασίες ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες, τον χρόνο παραμονής, τις ειδικές γνώσεις αλλά και τη θέληση του κάθε εθελοντή.

Προσφέρεται φιλοξενία, βασική διατροφή στο χώρο του Κέντρου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εθελοντή περιλαμβάνει 6 μέρες εργασίας για εθελοντές που παραμένουν πάνω από μία εβδομάδα και μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του εθελοντή ή της εργασίας.

Μπορεί κανείς να συμμετέχει και για μία μέρα μόνο, αρκεί να έρθει από το πρωί ( 9.30 πμ).
Συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εθελοντές στην Υπόλοιπη Ελλάδα

Το ΕΚΠΑΖ έχει ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών σε όλη την επικράτεια. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στη περιοχή τους συνεργαζόμενοι με κάποιον παλαιότερο εθελοντή ή ομάδα εθελοντών όπου υπάρχει. Μπορείτε από κει που βρίσκεστε να παραλάβετε ένα άγριο ζώο που βρέθηκε στην περιοχή σας, να το φιλοξενήσετε όσο χρειαστεί, να του δώσετε πρώτες βοήθειες με τηλεφωνικές οδηγίες και να το προωθήσετε προς το ΕΚΠΑΖ με κάποιο μεταφορικό μέσο.
Μπορείτε επίσης, αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε περισσότερο, να ‘ρθετε για μερικές μέρες στην Αίγινα για εκπαίδευση.
Συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ